18. Juna 2019.

Počelo obilježavanje 42. godišnjice Univerziteta "Džemal Bijedić"

FNA_94246

Prezentacijom naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata, u utorak u Mostaru počeo je svečani program obilježavanja 42. godišnjice postojanja Univerziteta “Džemal Bijedić”.

Prorektorica za međunarodnu suradnju na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru Maja Kazazić kazala je kako je ovo prvi događaj dvosedmičnog programa obilježavanja 42. godišnjice osnivanja Univerziteta, na kome su predstavljeni naučno-istraživački i međunarodni projekti.

“Danas smo predstavili pet naučno-istraživačkih i 13 međunarodnih projekata, u kojima je Univerzitet tokom 2018. godine učestvovao kao partner”, kazala je Kazazić.

Dodala je kako su naučno-istraživački projekti većinom finansirani od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke,i kao i Fonda za okolinu i zaštitu.

“Takođe, predstavljeno je devet Erasmus+ projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju, čime se postiže unaprjeđenje i modernizacija visokog obrazovanja u partnerskim zemljama Ebropske unije, u koje spada i BiH”, istakla je Kazazić.

U povodu ove godišnjice, na Univerzitetu će i sljedećih dana biti upriličen niz manifestacija, pa će tako u četvrtak biti predstavljene publikacije kojima je Univerzitet bio izdavač, dok će u subotu biti održana svečana promocija i dodjela diploma.

U ponedjeljak, 11. februara, biće upriličen prijem penzionisanih zaposlenika Univerziteta, dok su četvrtak, 14. februara i petak, 15. februara rezervirani za Svečanu akademiju Univerziteta, odnosno promociju “Zbornika radova Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti”.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano