26. Maja 2019.

Podgorica: Predao se Dejan Šekularac, saradnik Darka Šarića

20150721083707_316481

Dugogodišnji bjegunac Bjelopoljac Dejan Šekularac (35), za kojim je tragao Interpol zbog sumnje da je u suradnji s Darkom Šarićem švercovao ogromne količinu narkotika iz Južne Amerike, predao se crnogorskoj policiji, javlja Tanjug.

Za Šekularcem je potjernicu raspisao Interpol Argentine i on će vjerovatno danas biti izveden pred istražnog sudiju, koji će mu odrediti ekstradicioni pritvor, navode crnogorski mediji.

Inače, Šekularac se predao juče, a u bijegu je od oktobra 2010. godine, samo nekoliko dana prije nego je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom.

On je bio uhapšen 5. februara 2010. godine, na osnovu Interpolove potjernice Srbije, zajedno s Goranom Sokovićem, pod sumnjom da su obojica kao članovi narko-klana Darka Šarića učestvovaliu švercu 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.

Sumnja se da je Šekularac bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika, a da je Soković, zajedno sa Šarićem, jedan od dvojice glavnih vođa narko-kartela, koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji.

Međutim, samo nekoliko dana, kasnije Viši sud u Podgorici obojicu je pustio na slobodu po nalogu Vrhovnog tužilaštva Crne Gore, jer je Specijalni sud u Srbiji odbio da protiv njih dostavi dokaze.

Tužilac Miljko Radisavljević tada je izjavio da bi dostavljanje dokaza u tadašnjoj fazi istrage tužilaštvu Crne Gore protiv Sokovića i Šekularca moglo ozbiljno ugroziti istragu, koja se protiv Šarića vodi u Srbiji.
(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano