17. Juna 2019.

Podignuta optužnica protiv šest uposlenika UIO BiH

thumb.php

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: Senada Gavranovića, rođenog 1958. godine u Gornjem Vakufu, Gorana Kojića, rođenog 1978. godine u Gradiški,      Cvije Medića, rođenog 1954. godine u Šipovu, Zorana Sredića, rođenog 1964. godine u Prijedoru, Stojana Gligića, rođenog 1973. godine u Gradiški i Azre Kočan, rođene 1977. godine u Ljubljani, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se terete da su kao službene osobe u instituciji BiH, odnosno carinski djelatnici u UIO BiH carinske ispostave Gradiška, unosili neistinite, netačne i falsifikovane podatke u carinske isprave UIO, čime su omogućili drugim osobama da provedu proces carinjenja prilikom uvoza roba, a da roba nije prošla propisanu carinsku proceduru.

Optuženi se terete da su u službene isprave unijeli neistinite podatke, svojim potpisom i službenim pečatom iste ovjerili,a potom ih upotrijebili u službi kao da su istinite, čime su počinili krivično djelo falsifikovanja službene isprave iz članka 226. KZ BiH.

Tužilaštvo BiH će navode optužnice dokazivati pozivanjem 10 svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem oko 200 materijalnih dokaza.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano