21. Februara 2019.

Podignuta optužnica za krijumčarenje lica

thumb.php

Tužilac Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Nedžiba Đono zvanog „Gale“ i „Garavi“,  rođenog 1975. godine u Sarajevu i Amela Ušanovića zvanog „Uške“, rođenog 1985. godine u Sarajevu, koji se terete da su tokom septembra 2017. godine, zbog sticanja protivpravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru, preuzeli 10 ilegalnih migranata, među kojima je bilo 6 maloljetnih lica sa područja Kosova, kao i 4 lica nepoznatog porijekla, saopštweno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, ilegalne migrante bez važećih putnih isprava, koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, povezli u pravcu Bihaća i državne granice sa Hrvatskom, kako bi im omogućili nezakonit prelazak na područje Hrvatske i dalje kretanje prema zemljama EU.

U izvršenju krivičnog djela, optuženi su, zajedno sa ilegalnim migrantima, otkriveni od strane policijskih službenika Granične policije BiH.

Optuženi se terete da su kao saizvršioci vršili prevoženje krijumčarenih lica koja nisu navršila 18 godina, omogućivši im boravak u Bosni i Hercegovini, čime su počinili krivično djelo Krijumčarenje lica iz člana 189. KZ BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano