26. Maja 2019.

Policija imala informacije da se sprema pljačka banke u Mostaru

0603018 21E_M

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske kantona kroz operativni rad svih jedinica uspjelo je riješiti niz krivičnih djela u posljednje vrijeme, među kojima su razbojništvo i talačka situacija u Privrednoj banci u Mostaru, trgovina migrantima, krivična djela migranata u Čapljini, operativna potraga za Edinom Gačićem, te krivična djela teške krađe migranata na autobusnoj stanici u Mostaru, pohvalili su se na konferenciji za novinare predstavnici kantonalnog MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova HN<k-a Slađan Bevanda kazao je kako je u posljednje vrijeme u Gradu Mostaru, kao i u HNK-u bezbjedonosna situacija bila pogoršana.

“Ta situacija iskočila je iz nekih normalnih okvira i s razlogom su građani kantona, javnost i mediji bili zabrinuti. Mi smo u proteklih nekoliko dana uspjeli riješiti nekoliko krivičnih djela i siguran sam kako će njihovo rješavanje za sobom povući i rješavanje još nekolicine krivičnih djela koja su se dogodila u zadnje vrijeme. Policija radi svoj posao odgovorno i rezultati će doći”, poručio je ministar Bevanda.

Napomenuo je kako su se u HNK-u kroz zadnjih nekoliko mjeseci, među ostalim, događale i teške krađe i oružane pljačke, razbojništva i ubistva, ali da se organizovanim radom Policijske uprave uspjelo razriješiti dosta tih djela.

“Nadam se kako će policija u narednom vremenu uspjeti riješiti i sva preostala krivičena djela”, kazao je Bevanda.

Načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić govorio je o jučerašnjem pokušaju oružane pljačke Privredne banke u Mostaru, koji je osujetila policija.

Prema njegovim riječima, policija je imala operativna saznanja da će doći do pljačke banke u Mostaru, a zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji spriječeno je to krivično djelo i uspješno je razriješena talačka kriza.

“Nakon operativnih saznanja koje smo imali u posljednje vrijeme, a i razbojništava koji imaju sličan modus operandi i način izvršenja, pristupili smo prikupljanju operativnih saznanja i informacija, te smo suzili broj počinilaca na jedan uži izbor, što nas je dovelo do jučerašnje akcije, koja je rezultirala hapšenjem trojice počinilaca ovog razbojničkog djela. To su vrlo ozbiljni počinioci ovakvih teških krivičnih djela i njihov način rada nije nimalo naivan niti bezazlen. Na svu sreću, juče je sve završeno bez posljedica”,kazao je načelnik Jelonjić.

Takođe. istakao je kako su pljačkaši koristili vozilo iznajmljeno u Ljubuškom, na kome su bile nepripadajuće registarske oznake, kao i da se identiteti trojice počinilaca još uvijek utvrđuju.

“Još uvijek mislimo da četvrta osoba nije postojala, ali obavljamo sve operativne mjere i radnje kako bismo se uvjerili da nito drugi osim uhapšenog trojca nije pomagao u izvršenju ovog krivičnog djela”,kazao je Jelonjić.

Dodaje kako će policija vjerovatno riješiti još tri ili četiri krivična djela, koja su se dogodila na području HNK-a u proteklom periodu, a koji su slični po načinu izvršenja, te po broju počinilaca, te kako sada slijedi prikupljanje dokaza i dokumentovanje tih krivičnih djela.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano