24. Juna 2019.

Potraga za nestalim Nikolom Jakišom se nastavlja, sporije odvijanje saobraćaja u Mostaru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potraga za Nikolom Jakišom iz Gabale juče nije dala rezultata i biće nastavljena danas. U potragu su se, osim pripadnika profesionalne vatrogasne jedinice Čapljina, uključili i ekipa Interventne spasilačke

sa 6 ronilaca. Detaljno je bilo pregledan tok rijeke Neretve od mjesta nalaska automobila do mosta u Gabeli, u dužini od 400 metara, saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, u protekla 24 sata, imali su dvije manje intervencije.

Na području MUP-a HNK-a registrovano je 9 krivičnih djela, 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira 5 saobraćajnih nesreća sa pričinjenom materijalnom štetom.

Iz EP BiH i iz JP-a EP izvještavaju da je snabdijevanje električnom energijom uredno.
Planirano je izvođenje radova na području Podveležja, u vremenu od 9 do 15,30 sati, kao i u mjestu Čelebići (opština Konjic), u vremenu od 9 do 16 sati.

Iz JP Vodovod Mostar ističu da je snabdijevanje vodom uredno.

Zbog radova na postavljhanju kanalizacionih kolektora, saobraćaj se odvija sporije u Mostaru (Donja Mahala), od raskršća kod Franjevačke crkve do mosta Hasana Brkića.

Obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona zbog odvijanja radova na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Razvitka). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Takođe, sporije odvijanje saobraćaja očekivati je na M 6.1 u Širokom Brijegu (raskršće cesta M-6.1 i R-425) i M 16.2 Jablanica-Prozor Rama.

A. P.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano