16. Jula 2019.

Poziv za čišćenje Grada Mostara nakon olujnog nevremena

nevrijeme

Grad Mostar uputio je poziv svim građanima, uposlenicima Gradske uprave i nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom okoline da u subotu, 2. marta, od 9 do 13 sati, pomognu u akciji čišćenja Mostara, kako bi se uklonila šteta pričinjena olujnim nevremenom.

Olujno nevrijeme koje je pogodilo Grad Mostar 23. i 24. februara pričinilo je materijalnu štetu na privrednim i stambenim objektima, te javnim površinama.

Javno preduzeće (JP) Komunalno, JP Parkovi i JP Komos osiguraće uslove za prikupljanje i odvoz komunalnog otpada na deponiju na punktovima Tekija kod Pošte, Luka 1 kod bivšeg restorana Bulić, Zalik lokacije posuda za odlaganje otpada, Mukoša lokacija posuda za odlaganje otpada, Sjeverni logor lokacije posuda za odlaganje otpada kod Parka, Pasjak- proširenje, Plato Lira i Zalik M17 lokacije posuda za odlaganje otpada.

Povjerenici gradskih mjesnih zajednica dužni su otvoriti službene prostorije mjesnih zajednica u 8,30 sati te podijeliti alatke i vreće za prikupljanje komunalnog otpada, a građanima će u slučaju potrebe biti otvorena telefonska linija u Službi civilne zaštite i vatrogastva na broj 036 558 253, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano