23. Juna 2018.

Poziv za učešće na Street Arts festivalu Mostar

brooklyn-street-art-bifido-nemos-mostar-05-15-web-3

Street Arts festival Mostar raspisao je konkurs za učešće na šestom izdanju tog festivala, koji će se održati od 24. maja do 6. juna.

Pozivaju su svi zainteresovani stvaraoci i kolektivi iz BiH i regije iz oblasti vizuelnih umjetnosti (mural, izložba, skulptura, instalacija, fotografija, performans), te muzike, teatra, plesa i urbanih sportova.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, kontakt podatke, kratku biografiju, detaljno razrađenu skica za oslikavanje murala ili, ako se radi o drugom obliku umjetnosti, opis koncepta uz prateću dokumentaciju (fotografije, reprodukcije, video ili audio materijal).

Prijave se trebaju poslati na na e-mail adresu streetartsfestival@gmail.com, s naslovom “prijava na konkurs”, a primaće se do 25. aprila.

Oživljavanje grada bojom počeće aktivnostima u aprilu, a inicijatori su Srednja građevinska škola Mostar, s kojom Street Arts Festival ima dugogodišnju kvalitetnu saradnju.

Festivalska etapa u maju imaće fokus na umjetničkim akcijama lokalnih umjetnika i učenika United World College Mostar, dok će u junu organizatori organizatori ugostiti brojne umjetnike iz zemlje, regije i svijeta.

Festival Street Arts festival Mostar realizuje se uz Vijeće mladih Grada Mostara, Koledž ujedinjenog svijeta Mostar , OKC Abrašević, Udruženje Fora i Srednju građevinsku školu Mostar.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano