16. Juna 2019.

Predložen pritvor za Marka Krizmanića, osumnjičenog za međunarodno krijumčarenje opojnih droga

20150429173218_302727

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bih uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje pritvora za Marka Krizmanića rođenog 1974. godine u Lincu, Austrija, nastanjen u BiH i Hrvatskoj, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se za krijumčarenje oko 27 kilograma opojne droge marihuana, te je osumnjičen za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz člana 195. KZ BiH.

Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Gradiška, u posebno izrađenom skrovištu u motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilacje prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članu 132. tačke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, jer osumnjičeni posjeduje dvojno državljanstvo, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi moga ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.

Z. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano