26. Maja 2019.

Predložen pritvor za Radula Popovića, osumnjičenog za falsifikovanje novca

IMG6506

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Radula Popovića, rođenog 1963. godine u Nikšiću, državljanin Crne Gore, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se tereti da je ž6. januara, na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 falsifikovanih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino, te za falsifikovani novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti KM, te na taj način stavio u promet veću količinu falsifikovanog novca.

Osumnjičenog su lišili slobode policijski pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.

Pritvor za osumnjičenog predložen je iz pritvorskih razloga opisanih u članu 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan pravosuđu BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano