16. Januara 2019.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović održala predavanje na Sveučilištu u Mostaru

”Hrvatska podrška briselskom putu država jugoistočne Evrope”, bila je tema predavanja, koje je danas održala predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović na Medicinskom fakultetu Sveučilištu u Mostaru.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istakao kako hrvatska iskustva kao članice Evropske unije i članice NATO-a mogu biti od pomoći, jer i mi težimo tom putu, te je dodado kako novo vrijeme zahtjeva i nove paradigme, nove politike i nove pristupe.

„Jedan takav je i prelazak iz sistemapomoći u sistempartnerstva. Upravo to danas provodimo na Sveučilištu u Mostaru, zajedno s institucijama iz Republike Hrvatske, javnim sveučilištima, institutima, privrednim subjektima, centrima za istraživanja… Takvim pristupom danas privlačimo studente i stručnjake, ne samo iz BiH, nego iz cijele Evrope, a posebno Republike Hrvatske“, objasnio je rektor dr. Tomić.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako se nada da će doći do promjene Izbornog zakona u BiH.

„Ukoliko to ne bude moguće, onda se zaista nadam da će političari pokazati apsolutnu odgovornost za budućnost države, te kako će dogovoriti stabilnu vladu, koja će upravljati procesom koji je ključan za BiH sljedećih nekoliko godina. U očekivanju početka pregovora sa EU, treba imati stabilnu vladu koja će provoditi reforme, koje nisu uvijek popularne”, rekla je Grabar-Kitarović, dodavši kako je stabilizacija jugoistočne Evrope glavni prioritet Hrvatske.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano