26. Maja 2019.

Predsjedništvo HDZ-a BiH raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji

DSC02481 (Copy)

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH, raspravljalo se o aktualnoj političkoj situaciji te funkcionisanju izvršne i zakonodavne vlasti na svim administrativnim nivoima u BiH, saopšteno je iz Ureda za informisanje HDZ-a Bih.

Predsjedništvo je i na današnjoj sjednici potvrdilo raniji stav vezan za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda nema alternative, načelo se mora ispoštovati u cjelini na svim administrativnim nivoima vlasti. Procjena je, da izbore trebamo imati pripremljene kao da će se Izborni zakon promijeniti, iako je ostalo još malo vrijemena.

Predsjedništvo HDZ-a BiH, prepoznavši vrijeme ispred sebe, otvorilo je i mnoge druge aktuelne teme, s naglaskom na izbore i pripremu izbornih aktivnosti po svim fazama.

Predsjednica Izvršnog izbornog stožera i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto prezentirala je aktivnosti Izvršnog izbornog štaba, gdje su analizirane dosadašnje aktivnosti.

Iskazano je opredjeljenje da se sve aktivnosti obavljaju odgovornije, sve aktivnosti uskladiti programu, temama i ciljevima kampanje.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano