19. Juna 2019.

Predstava „Hotel Plaza“ sa Admirom Glamočakom, Jasnom Žalicom i mostarskim glumcima u petak u NPM

predstava hotel plaza

Predstava „Hotel Plaza“ na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar je u petak sa početkom u 20 sati. Predstavu je, po tekstu američkog dramatičara Neila Simona, režirao Admir Glamočak, koji igra u ovoj predstavi zajedno sa Jasnom Žalicom, i članovima ansambla Narodnog pozorišta Mostar.

Radnja predstave je smještena u u Hotelu Plaza u New Yorku, a govori o tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi. Predstava o ljubavi, snovima, braku, usamljenosti, otuđenosti, sreći, ostvarenim i neostvarenim željama, a sve to na duhovit i uzbudljiv način.

U predstavi igraju: Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević. Kostimografiju i scenografiju predstave potpisuje Amra Zlufikarpašić.

 

predstava hotel plaza

“U vrijeme teatara velikih koncepata, teatra koji se obračunava s aktuelnim poltičkim trenutkom, naš izbor teksta jeste komedija ‘Hotel Plaza’ izvrsnog dramatičara Neila Simona sa tri priče o ljubavi iz raznih uglova, sa ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način, i to tamo u nekom New Yorku, što nam se čini kao pravi pogodak u izboru za izuzetnu mostarsku publiku. Vođeni činjenicom da teatar treba i da zabavi, da pomogne pobjeći iz svakodnevnice i ličnih problema, ipak znamo da ćemo u bar jednoj od tri priče prepoznati sebe ili osobu pored sebe”, zapisao je o predstavi reditelj Admir Glamočak.

Cijena ulaznice za predstavu “Hotel Plazu” je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano