23. Maja 2019.

Predstava "Mali muk" u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka u Mostaru izvešće u nedelju, u 11 sati, svoju obnovljenu predstavu „Mali Muk“, nastalu prema poznatoj bajci njemačkog književnika Wilhelma Hauffa.

Reditelj ove predstave je poznati bugarski lutkarski režiser Slavčo Malenov, inače profesor na Pozorišnoj akademiji u Sofiji.

Kreatori lutaka i scenografije su istaknuti umjetnici Vasil Rokomanov i Silva Bačvarova, a autor scenske muzike je Malen Malenov. U predstavi igraju Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Nedžad Maksumić i Serđo Radoš.

Predstava je obnovljena zahvaljujući finansijskoj pomoći BH Telekoma, kompaniji koja redovno pomaže produkciju Pozorišta lutaka u Mostaru.

U ovoj predstavi, malenog junaka Muka, čiji su roditelji umrli odmah nakon njegovog rođenja i koji nikada nije odrastao do visine odraslih ljudi, put dovede do nepoznatog carstva kojim vlada silni Car i njegov zli i pohlepni Savjetnik. Postaje veliki prijatelj sa Carevom kćerkom Amarzom, koju oduševljava Mukova životna radost, dobrota i optimizam. Zavidni Car ga, u strahu od Mukovih moći, protjeruje iz carstva. Muk se i Caru i Savjetniku osvećuje tako da im, nakon što pojedu čarobne smokve, izrastu magareće uši. Osramoćeni, njih dvojica odlaze iz carstva u potrazi za smokvama koje će im skinuti te sramotne velike uši sa glava. Mali Muk i princeza Amarza plešu svoj veseli ples, nakon koga Muk kreće po svijetu tražeći dobre ljudske duše.

Karte po  cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka, sat vremena prije početka predstave.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano