23. Maja 2019.

Predstava „Sunčani vrtuljak“ dočarala je djeci svijet scene, lutke, rekvizite i igre

„Studio za izvođene umjetnosti“ u Mostaru uspješno je završilo projekat pod nazivom „Sunčani vrtuljak“ u okviru kogaje odigrano devet predstava na području grada Mostara, za koje je sredstva osigurala Raiffeisen banka.

Projekat je startao u mjesecu decembru prošle godine, igranjem predstave na mostarskom Adventu za veliki broj mostarskih mališana i njihovih roditelja, a nakon toga odigrane su dvije predstave u Centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru za sve uzraste.

Ostalih šest predstava odigrano je u prostorijama JU Ciciban i JU Dječiji vrtići Mostar za djecu uzrasta od 3 do 6 godina i to u organizacionim jedinicama: Pčelica, Zvjezdica, Cernica, Radobolja, Kuća od kamena i Sunce.

„Sunčani vrtuljak“ je lutkarska predstava koja na kreativan, a prije svega pedagoški prilagođen način, prati avanture likova Mišice i Mede kroz godišnja doba.

To je priča o prijateljstvu, ali i o metamorfozi prirode kroz četiri godišnja doba. Svako godišnje doba prikazuje novu avanturu junaka, male Mišice i njenog najboljeg prijatelja Mede. Prekrasno oslikana scenografija, kostimi naših junaka i muzika Antonija Vivaldija dočarala je djeci svijet scene, lutke, rekvizite i igre.

Režiju predstave potpisuje Zalan Greguss (Subotica), glumac i reditelj, a u predstavi igraju mostarski glumci Igor Vidačković (Lutkarsko pozorište) i Anđela Bulum (HNK Mostar).

Predstava je bila poklon Raiffeisen banke djeci, njihovim roditeljima i vaspitačima, a osnovni cilj projekta bio je razvoj mlade publike kroz vaspitno-obrazovne institucije.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano