23. Juna 2018.

Predstavljen portal mostarske privrede

vijenica assi press

Internet portal www.gospodarstvoprivreda.mostar.ba, koji na jednom mjestu donosi podatke o mostarskim preduzećima i privredi najvećeg grada u Hercegovini, predstavljen je dana na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

Ovaj portal izrađen je u sklopu projekta „ASSI“, koji provode italijanska razvojna agencija „Sangro Aventino“ i Grad Mostar.

Po riječima direktora spomenute agencije Raffaelea Trivilina, ovaj portal je spona između Grada Mostara, njegovih institucija i proizvodnog tkiva, odnosno proizvodnih firmi, koje rade na području Mostara.

„Cilj nam je bio napraviti jednu veliku izložbenu vitrinu svih firmi iz Mostara i predstaviti ih cijeloj Evropi i svijetu. Na portalu firme iz cijelog svijeta mogu razmjenjivati poslovne informacije i pronaći potencijalne klijente za razvoj svog biznisa“, dodao je Trivilino.

Do sada je na portalu predstavljeno oko stotinu preduzeća, sa svim informacijama o njihovim aktivnostima i poslovanju. Tim preduzećima ostavljena je i mogućnost ažuriranja podataka u vidu objavljivanja novosti i najava događanja.

Takođe, sve firme koje nisu uvrštene na portal imaju mogućnost prijaviti se elektronskim putem i predstaviti se na portalu.

Trivilino je istakao da pored informativnog aspekta, portal posjeduje i administrativni dio.

„Privrednici na portalu mogu pronaći sve potrebne dokumente za pokretanje posla u Mostaru. Tako strani ulagači i domaći privrednici mogu s portala skinuti potrebne formulare, ispuniti ih i poslati gradskim institucijama“, kazao je Trivilino.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je u ekonomiji vrijeme novac, te da će ovaj projekat pomoći bržem razvoju privrede u Mostaru.

Dodao je kako vjeruje da će se portal pokazati uspješnim i da će se u bližoj budućnosti proširiti na cijelu Hercegovinu.

Vrijednost cijelog projekta „ASSI” je oko 60.000 eura, a sredstva za njegovou provođenje u potpunosti je osiguralo italijansko ministarstvo privrede.

A. P
(Novasloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano