22. Marta 2019.

Premijerna izvođenje predstave "Borba"

prava borba

U sklopu Dana Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru u četvrtak, 7. juna, u 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, premijerno će biti izvedena predstava “Borba”, autorsko djelo mostarske studentice Nine Lončer, u kome nastupaju studenti Sveučilišta u Mostaru.

Predstava pod nazivom “Bo(R)ba” smještena je u modernom svakodnevnom životu Mostara, koji čine dvije krvno povezane porodice i grupa studenata na fakultetu.

Ovaj komad ima za cilj prikazati disfunkcionalnost porodice, koja ostavlja tragove na generacijama iza sebe, neobične tradicionalne istupe nepojmljive za 21. vijek, ali i vjerni prikaz odnosa u porodici koje imaju adolescente za djecu.

S druge strane, radnja se paralelno vrši i na fakultetu prilikom čega glumci imaju jasan zadatak – pokazati mostarskoj publici kako izgleda studij u novo moderno doba, kakve se spletke tamo kriju, te kako generalno izgleda biti student u današnje vrijeme. Kojim se sve to metodama služe studenti kako bi došli do diplome, publika će imati priliku vidjeti u predstavi neobičnog i dvojakog simboličnog naziva, koji iza sebe grije puno tajni.

Predstava će utjeloviti glumu, ples i pjesmu, koju izvodi 18 studenata Sveučilišta u Mostaru.

Scenarij potpisuje Nina Lončar, koja je i režirala predstavu zajedno s Ivom Čarapinom.

U predstavi glume: Tea Pandža, Ivan Prskalo, Ana Dragozet, Ivo Čarapina, Srđan Kravić, Antonija Kolakušić, Ivo Marijan Planinić, Matea Vladić, Nina Lončar, Kristina Katić, Božana Martić, Ilija Čović, Kristina Ivanković, Mirko Ćutuk, Danea Buhovac, Ružica Jozipović i Ivan Ivančić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano