25. Juna 2019.

Pretežno oblačno

Jutros je na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Bihać, Bugojno 10, Ivan Sedlo 12, Jajce, Livno, Bileća, Srebrenica 13, Sanski Most, Sarajevo, Prijedor 14, Tuzla, Banja Luka 15, Bijeljina 16, Doboj 17, Stolac 18, Gradačac, Trebinje 20, Mostar 21 stepen.

Danas će na zapadu i sjeverozapadu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne ili krajem dana lokalni pljusak je moguć na zapadu Bosne.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni.

Dnevne temperature vazduha od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavod

——

Biometeorološka prognoza

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani periodi i porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije.

Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema.

—–

BIHAMK

Smanjena vidljivost zbog magle

U jutarnjim satima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim putnim pravcima učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajc

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano