21. Marta 2019.

Pretežno oblačno

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni ima i dosta magle.

Temperature vazduha izmjerene u 07 sati: Sokolac 3 stepena, Bjelašnica 4, Srebrenica 6, Bugojno 7, Sarajevo 8, Bijeljina i Jajce 9, Gradačac, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zvornik 10, Brčko i Ivan Sedlo 11, Bihać, Doboj, Mostar, Stolac i Zenica 12, Banja Luka i Sanski Most 13, Livno, Prijedor i Trebinje 14, Neum 19 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne će biti i dosta magle. U poslijepodnevnim satima lokalno može pasti malo kiše na jugu i zapadu zemlje.

Vjetar većinom slab južnog i jugoistočnog smjera. Na zapadu i jugozapadu Bosne sredinom dana umjereno jako jugo.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

——

Biometeorološka prognoza

Stabilnije vremenske prilike, uz temperature koje neće suviše oscilirati, djelovaće ugodno na većinu populacije.

Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su umjerene poteškoće, ponajviše zbog mjestimično izraženije naoblake.

U drugom dijelu dana opšta slike će biti nešto lošija u Hercegovini, Krajini i dijelu centralne Bosne.

—–

BIHAMK

Smanjena vidljivost zbog magle

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, od 07,30 sati normalizovan je saobraćaj na dionici M-5 Lašva-Vitez (u mjestu Strane).

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz rijećne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja. Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano