23. Maja 2019.

Pretežno sunčano

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Lokalno više oblačnosti ima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature vazduha izmjerene u 08sati: Bjelašnica 11 stepeni, Sokolac 14, Bugojno i Ivan Sedlo 16, Jajce i Sarajevo 17, Srebrenica 18, Livno i Tuzla 19,Bihać, Sanski Most i Zvornik 20, Doboj, Grude i Trebinje 21, Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg i Stolac 22, Gradačac i Mostar 23, Brčko 24 stepena.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U planinskim područjima poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha između 26 i 32 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Biometeorološka prognoza

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Moguće su meteoropatske reakcije, poput glavobolje, nervoze, malaksalosti.

—–

BIHAMK

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas do 16 sati usporeno se saobraća na magistralnom putu M-18 Jošanica-Vogošća.

Na magistralnom putu M-14.1 Donji Svilaj-Bosanski Brod (naselje Struge) zbog radova na deminiranju terena od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi,gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano