19. Juna 2019.

Pretežno sunčano

IMG_2310

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature vazduha izmjerene u 08 sati: Bugojno i Livno 4 stepena, Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo i Tuzla 6, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 7, Banja Luka, Brčko, Grude i Zenica 8, Gradačac, Prijedor, Stolac i Zvornik 9, Doboj 10, Trebinje 12, Mostar 14 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

——

Biometeorološka prognoza

Uz povoljne biometeorološke prilike, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene.

U Bosni je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima.

U većem dijelu dana ugodno, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je prikladno se obući

—–

BIHAMK

Zbog vikenda očekuje se pojačan saobrtaćaj

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo sporiju i oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Vrbas, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova, izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i magistralne puteve: M-17 Konjic-Tarčin, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano