26. Maja 2019.

Pretres kuće u kojoj je u zamrzivaču pronađeno tijelo Jasmine Dominić

ubistvo

U porodičnoj kući u Palovcu, u kojoj je prošle subote pronađena mrtva Jasmina Dominić, policija u četvrtak ujutro obavlja pretres, a za sad se ne mogu dobiti službene informacije o tome koji su dokazni materijali pronađeni.

Glasnogovornik međimurske Policijske uprave Nenad Risek ne odgovara na pitanja, nego novinare upućuje na Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu, čiji glasnogovornik Darko Galić nije želio komentarisati pretres.

Lokalni mediji javljaju kako policajci iz kuće nose dokazni materijal u vrećama. Dodaju kako je na pretresu orisutan i Krešimir Golubić, advokat Smiljane Srnec, javlja Hina.

Srnec je osumnjičena da je ubila sestru Jasminu Dominić i da je njeno tijelo godinama skrivala u zamrzivaču u porodičnoj kući. U srijedu joj je određen jednomjesečni istražni zatvor. U četvrtak je Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Smiljane Srnec, koja je okrivljena da je sestru Jasminu Dominić tvrdim predmetom više puta snažno udarila po glavi, te ju usmrtila.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano