18. Decembra 2018.

Prezentacija Projekta „Obrazovanje za sve“

Vijecnica Grada Mostara

Prezentacija projekta „Obrazovanje za sve“ održaće se u četvrtak 20.4. u Gradskoj vijećnici u Mostaru s  početkom u 10 sati.

Grad Mostara u partnerstvu s Udruženjem mladih psihologa, Udruženjem Roma „Neretva“, JU Osnovnom školom Mustafa Ejubović Šejh Jujo i JU Osnovnom školom Bijelo Polje, već drugu godinu provodi Projekat „Obrazovanje za sve“.

Projekat je finansijski podržan je od strane Roma Education Fund-a iz Budimpešte, a provodi se u rperiodu od 1.4.2015. do 31.7.2017. godine.

Glavni cilj projekta je pružanje jednakih društvenih, obrazovnih i kulturnih mogućnosti za svu romsku djecu kroz uključivanje u zakonom obavezno osnovno obrazovanje, poboljšanje pohađanja nastave i povećavanje uključenosti roditelja Roma u vaspitno-obrazovni proces njihove djece.

Vrijednost ovog Projekta je prepoznata od strane donatora, korisnika, zajednice i kao takav je nagrađen od strane Evropske komisije Drugom  EU nagradom za integraciju Roma u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj. Nagrada je uručena Udruženju mladih psihologa u Bruxellesu  28.3.2017.godine.

A. P.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano