25. Juna 2019.

Princeza Eugenie, unuka kraljice Elizabeth, vjenčala se u dvorcu Windsor

2d5823f0e48a9c8da6c3d410236b0a67

Princeza Eugenie, unuka britanske kraljice Elizabethe II, vjenčala se za svog dugogodišnjeg mladića Jacka Brooksbanka u petak u istoj kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsor ,u kojoj su se princ Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, vjenčali u maju.

Kraljica, kojoj su 92 godine, prisustvovala je ceremoniji s 97. godišnjim suprugom, princom Philipom, vojvodom od Edinburgha.

Slavni operski tenor Andrea Bocelli pjevao je “Ave Maria” nakon razmjene bračnih zavjeta  Eugenie (28) i Brooksbanka (32).

Publika koja je prisustvovala vjenčanju bila je, međutim, mnogo manja nego u maju, dok je samo jedna britanska TV stanica ITV prenosila događaj uživo.

Nekoliko slavnih ličnosti prisustvovalo je ceremoniji u kapeli St. Georgea, među kojima su bili modeli Kate Moss i Naomi Campbell, i pjevači James Blunt i Robbie Williams.

Williamsova kćerka Theodora i prince George i princeza Charlotte – djeca princa Williama i Kate, vojvotkinje od Cambridgea –  bile su među djeverušama i pratiocima mladenaca na vjenčanju.

Eugenie je peta u liniji naslijeđivanja trona, iza svog ujaka, princa Charlesa, njegovih sinova princa Williama i princa Harryja, i njene sestre Beatrice, prenosi dpa.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano