26. Maja 2019.

Priština obrisana iz američkih programa

ambasada-amerikane-projekti-2015-kosove-3-780x439

Poslije odbijanja da se premijeru Kosova Ramushu Haradinaju izda vizu kako bi prisustvovao Molitvenom doručku u  Washingtonu, Amerika je nastavila pritisak na Prištinu, brišući kosovske učesnike sa spiska serije bezbjedonosnih programa koji se, u organizaciji Marshallovog centra za strateške studije, koji se bavi izazovima transnacionalne i regionalne bezbjednosti, održavaju u Njemačkoj.

Ambasada SAD u Prištini potvrdila je da predstavnici Kosova neće učestvovati u programima koji traju od marta do septembra, prenosi RTS.

“Američka ambasada može da potvrdi da su otkazani pozivi za kosovske učesnike u osam programa koji počinju u martu i završavaju se u septembru”, navodi se u odgovoru Ambasade SAD u Prištini Glasu Amerike.

Prethodno, Washington je u više navrata upozoravao vladu Ramusha Haradinaja da uvođenjem taksi od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH nanosi ozbiljnu štetu regionalnim procesima, a niz oštrih poruka SAD rezultirao je odbijanjem Amerikanaca da izdaju vizu Ramushu Haradinaju.

Haradinaj, koji je pod ozbiljnim pritiskom međunarodne zajednice i koalicionih partnera da ukine ili suspenduje takse, za sada ne odustaje od tih nameta.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano