23. Aprila 2019.

Pritvoren maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubistva majke

921382

Splitska policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja napada nožem na 47. godišnju ženu u Trilju, prtivorskom nadzorniku predala maloljetnika osumnjičenog za pokušaj ubistva, saopšteno je u srijedu poslijepodne iz Policijske uprave.

“Juče neposredno nakon događaja u službene prostorije doveden je maloljetnik, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje sumnje da je 26. februara u 15,40 sati fizički napao 47. godišnjakinju i povrijedio je nožem. Prevezena je u splitsku bolnicu na pružanje ljekarske pomoći, zadobila je teške tjelesne povrede i zadržana je na bolničkom liječenju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, maloljetnik je, uz krivičnu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje krivičnog djela ubitva u pokušaju, predat pritvorskom nadzorniku”, priopćila je splitska policija.

Budući da se radi o maloljetniku i o porodičnoj tragediji, policija o slučaju ne želi davati nikakve druge informacije.

Mediji su izvijestili da se radi o 14. godišnjem dječaku, koji je u utorak poslijepodne na ulici u Trilju nožem teško povrijedio majku. Navode da se žena s ubodnim ranama oka i vrata u srijedu ujutro nalazila na Jedinici intezivnog liječenja KBC Split.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano