19. Juna 2019.

Produžen pritvor muškarcu osumnjičenom za ubistvo novorođenčeta

Kantonalni sud

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantonalni sud u Mostaru za dva mjeseca produžio je pritvor osumnjičenom Mili Šimiću, rođenom 1962. godine u selu Dragićina, opština Grude, gdje je i nastanjen, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Mile Šimić se sumnjiči da je 6. septembra 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da usmrte svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara, te bacio korpu u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed povreda nanesenih ovim činom, kod novorođenčeta je nastupila smrt.

S obzirom da postoji bojazan da bi osumnjičenik, ako bi bio pušten na slobodu, mogao ometati krivični postupak na način da će uticati na suučesnika u ovom krivičnom djelu, odnosno na svoju vjenčanu suprugu M. Š., te da postoje vanredne okolnosti i da bi puštanje na slobodu osumnjičenika rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, te na osnovu priloženih dokaza, Kantonalni sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora.

Kantonalno tužilaštvo u saradnji s MUP-om HNK-a nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, saopšteno je iz Ureda glavnog kantonalnog tužioca.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano