20. Februara 2019.

Promocija novog broja ''Života'' u Ćorovića kući

promocija casopisa Zivot

U utorak, 11. septembra. s početkom u 19 sati, u Ćorovića kući u Mostaru, održaće se promocija novog broja književnog časopisa “Život”. Promotori će biti književnici Matija Bošnjak, Naser Šećerović, Goran Karanović i Almir Bašović, urednik časopisa. Promocija se održava u organizaciji Društva pisaca BiH i SPKD Prosvjeta, Mostar.

Novi broj književnog časopisa “Život” donosi niz zanimljivih sadržaja. Naslovnica i uvodni blok posvećeni su prerano preminulom pjesniku, publicisti i dramskom piscu Predragu Luciću. Uz uobičajeno veliki broj prikaza knjiga objavljenih kod nas, tu je i nova rubrika u kojoj se predstavljaju knjige, koje su u dvadesetak jezika i kultura obilježile 2017. godinu. Osim tekuće književne produkcije pisaca iz BiH i regiona, novi broj “Života” donosi pregled onoga što pišu naši pisci koji žive u Danskoj.

U rubrici Govor drugihm čitaoci “Života” mogu pronaći vrlo zanimljiv i opsežan pregled savremenih turkofonskih književnosti, kao i dijelove iz suvremenog omanskog romana. Tu su i stalne rubrike koje se bave odnosom književnosti i novih medija, aspektima govora, kao i niz prevoda poezije i proze sa svjetskih jezika.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano