20. Jula 2019.

Promocija romana "Treće lice jednine" Nedžada Maksumića

Omladinski kulturni centar Abrašević iz Mostara i izdavačka kuća Dobra knjiga iz Sarajeva u petak, 11. maja u 20 sati u velikoj sali Abraševića organizuju promociju romana „Treće lice jednine“ autora Nedžada Maksumića.

Roman „Treće lice jednine“ nagrađen je na konkursu Fondacije za izdavaštvo BiH za 2017. godinu, a objavila ga je izdavačka kuća Dobra knjiga iz Sarajeva. Ova knjiga jedna je od najprodavanijih u našim knjižarama i mnogi je smatraju „najvećim književnim iznenađenjem u posljednje vrijeme“. Osim čitalačkih pohvala, zaslužila je i brojne pozitivne kritike i pohvale književnih teoretičara. Pogovor romanu napisao je Viktor Ivančić. Ovo je, kako je rekao jedan kritičar, „neobična i kompleksna proza zasnovana na interpretaciji istorije dvadesetog vijeka iz rakursa istorije jednoga grada, preciznije jedne porodice. Naslovna sintagma „Treće lice jednine“ određuje poziciju naratora, on postaje objekat unutrašnje naracije, bolje reći objekat istorije, što cijeli jedan vijek nemilosrdno vitla našim životima i sudbinama“.

Promotori knjige su pjesnik i književni kritičar Mile Stojić i književnik i predsjednik Udruženja književnika BiH Hadžem Hajdarević. Moderator promocije biće književnik Elvedin Nezirović. Odlomke iz romana čitaće glumica Diana Ondelj Maksumić.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano