27. Maja 2019.

Pronađeno tijelo jednog radnika HE Dubrovniku, za dvije osobe još se traga

H20190110046336

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izvijestio je u četvrtak da su ronioci Javne vatrogasne jedinice u odvodnom kanalu Hidroelektrane (HE) Dubrovniku, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli beživotno muško tijelo, dok se za ostalom dvojicom radnika HE još uvijek traga.

“Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne jedinice u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Uviđajem će se utvrditi identitet. Jedinica i dalje traga za ostalom dvojicom”, kazao je Pavličević novinarima, javila je Hina.

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su trojica radnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal.

“U toku je sanacija požarišta, s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište”, kazao je Pavličević.

Dojava o požaru u HE zaprimljena jutros u 9 sati putem Centra 112, a na mjesto događaja izašle su sve žurne službe – hitna pomoć, vatrogasci, policija i predstavnici opštine Župa dubrovačka.

U vrijeme izbijanja požara, u HE Dubrovnik nalazilo se ukupno devet radnika. Šest ih je izvučeno i trenutno se nalaze u Opštoj bolnici Dubrovnik. Težina njihovih povreda trenutno nije poznata.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano