24. Marta 2019.

Prosinečki: Deficitarni smo u odbrani, ali odigraćemo dobru utakmicu

prosinecki

Danas je na stadionu Windsor Park u Belfastu održana službena press konferencija bh. tima pred utakmicu UEFA Lige nacija sa Sjevernom Irskom, na kojoj su selektor Robert Prosinečki i reprezentativac Ervin Zukanović odgovarali na pitanja novinara.

„Todorović neće igrati zbog žutih kartona. Iz UEFA su prvo javili da može, pa su onda ipak javili da ne može konkurisati za utakmicu sa Sjevernom Irskom. Imamo alternativu, ali smo deficitarni u odbrani zbog iznenadnih povreda nekih igrača. Ovi koji su tu spremni su da izađu sutra na teren i odigraju dobru utakmicu“, rekao je  Prosinečki o izostanku Darka Todorovića zbog žutih kartona.

Selektor je prokomentarisao i protivnika.

„Sjeverna Irska ima kvalitetan tim, koji se nije mijenjao puno posljednjih godina. Disciplinovani su i malo im je nedostajalo da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Sigurno je da su motivisani i da žele napraviti dobar rezultat“, istakao je selektor.

Zukanović očekuje tešlu utakmicu.

„Analizirali smo sutrašnjeg protivnika i radi se o agresivnoj ekipi. Moramo biti skoncentrisani cijelu utakmicu. Nezgodna su ekipa, ali mnogo toga će da zavisi od nas. Ako mi budemo pravi ostvarićemo povoljan rezultat“, kazao je Zukanović.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano