18. Juna 2019.

Prosinečki objavio spisak igrača za Armeniju i Grčku

IMG_1739

Selektor fudbalske  reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je danas spisak fudbalera, koji će nastupiti u prvim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

BiH će na početku kvalifikacija, 23. marta, na Grbavici igrati protiv Armenije, a tri dana poslije protiv Grčke na Bilinom polju u Zenici.

Prosinečki je pozvao Ibrahima Šehića, Vedrana Kjosevskog, Kenana Pirića, Darka Todorovića, Seada Kolašinca, Tonija Šunjića, Ermina Bičakčića, Ervina Zukanovića, Eldara Ćivića, Stjepana Lončara, Muhameda Bešića, Gojka Cimirota, Miralema Pjanića, Elvisa Sarića, Radu Krunića, Gorana Zakarića, Harisa Duljevića, Denija Miloševića, Amera Gojaka, Edina Višću, Edina Džeku, Kenana Kodru i Elvira Koljića.

„Svaka utakmica je važna, ali biće mnogo lakše ako napravimo dobar start. Iz tog razloga su nam bitne prve dvije utakmice, pogotovo jer igramo kući. Armenija nije ekipa koja bi mogla da se umješa u borbu za prva dva mjesta, ali to je reprezentacija koja je željna dokazivanja i neće biti lako protiv njih. Grčka je nezgodna ekipa koja je posljednjih godina pravila probleme mnogim selekcijama pa tako i BiH. Imaju kvalitet, igrači im nastupaju u dobrim klubovima. U Ligi nacija smo napravili dobar rezultat i očekujem da u kvalifikacijama nastavimo da igramo na tom nivou“, rekao je Prosinečki o predstojećim utakmicama.

Selektor se osvrnuo i na izostanak Asmira Begovića sa spiska.

„Begović već mjesecima ne brani u klubu, gdje ima probleme sa trenerom. Nije ga bilo ni na posljednjim okupljanjima, bio je i povrijeđen. S druge strane, Šehić brani odlično, Pirić je standardan u Mariboru. Iz tog razloga smo se odlučili za ove mlađe golmane koje smo pozvali“, kazao je Prosinečki.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano