23. Maja 2019.

Prosinečki objavio spisak za Tursku i Sjevernu Irsku

DSC_1108

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas je saopštio imena igrača na koje računa za prijateljski meč sa Turskom i susret UEFA Lige nacija sa Sjevernom Irskom.

Na spisku su: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Vedran Kjosevski, Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Čivić, Bojan Nastić, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Edin Džeko, Kenan Kodro, Sanjin Prcić, Deni Milošević, Riad Bajić.

„Nadam se da će svi igrači biti zdravi i doći na ovo okupljanje. Vjerovatno će protiv Turske šansu dobiti i neki igrači koji do sada nisu putno igrali, ali rano je da sada govorimo o tome. Kada dođu na pripreme, kada sa svima porazgovaramo, odlučićemo ko će nastupati protiv Turske, a koga ćemo možda odmoriti pred za meč Lige nacija sa Sjevernom Irskom“, rekao je Prosinečki o prvom meču sa Turskom.

Na pitanje da li u mladoj reprezentaciji ima igrača koji konkurišu za A tim, Prosinečki je  rekao da je o tome razgovarao selektorom mlade reprezentacije Vinkom Marinovićem.

„U novembru možemo očekivati i neke igrače iz te selekcije u A timu. Dok god oni imaju šansu za plasman na Euro, biće na raspolaganju U-21 selektoru. Sigurno je da ih protiv Portugala čeka teška utakmica i bitno je da ima sve igrače na raspolaganju“, kazao je Prosinečki.

Selektor se osvnruo i na igru Sjeverne Irske.

„Gledaćemo kako će oni odigrati svoju utakmicu sa Austrijom. To je ekipa koja uvijek igra isto, bez obzira da li su na svom terenu ili u gostima. Nadam se da će u Sarajevu biti malo drugačija utakmica u odnosu na onu u Belfastu. Važno je i kakav će napraviti rezultat protiv Austrije, jer će se tada znati da li imaju šanse za prolaz. U svakom slučaju, mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i da pobijedimo“, istakao je selektor.

Reprezentacija će se okupiti 8. oktobra u hotelu „Austrija i Bosna“ na Ilidži. Utakmica sa Turskom na programu je 11.10.2018. u Rizeu, a sa Sjevernom Irskom 15.10. u Sarajevu.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano