19. Aprila 2019.

Protest "1 od 5 miliona u Nišu": Srbija je ustala i ne može se zaustaviti

Dwpi7TZWoAMGMMP

Drugi po redu protest “Stop teroru za Niš bez straha #1od5miliona” u organizaciji Pokreta mladih “Za Niš bez straha” održan je sinoć na Trgu kralja Milana, a pored devet zahtjeva iznesenih na prvom protestnom skupu, pridodat je i zahtjev da se ispitaju kriminalne radnje u “Gorici”, gradskom preduzeću za pogrebne usluge.

Novinar Srđan Škoro rekao je okupljenima da je Srbija ustala i da se više ne može zaustaviti.

On je rekao da se protesti ove nedelje organizuju u 14 mjesta, a naredne nedelje biće organizovani u više od 20 mjesta.

“Aleksandru Vučiću, više ti ne može pomoći ni Putin. Od dijela svog naroda si napravio sendvičare, a od Srbije privatnu prćiju gdje ti i tvoji drugari besomučno kradete i lažete. Zašto Putina nisi odveo u Kuršumliju da vidi sva vaša napredna čuda. Da vidi fabriku koja ne postoje i radnike koji ne postoje”, istakao je Škoro.

On je rekao da Vučić svakoga dana prijeti nekim izborima, ali da na te izbore koje on raspisuje “može da ide njegova familija, njegov brat i njegovi drugari”.

“Na te izbore niko normalan neće izaći, jer to nisu izbori to je kriminal. Na izbore će se izaći kad budu slobodni mediji, kad bude sloboda govora i sloboda izbora, da svako može bezbjedno da bira. Do tada neka Vučić raspisuje izbore sam sa sobom”, rekao je Škoro.

Profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Zoran Jovanović kazao je da bi svi zahtjevi sa protesta u Srbiji trebalo da se svedu na jedan jedini zahtjev, a to je momentalna i neopoziva ostavka Aleksandra Vučića.

“Mi imamo samo jedno vrijeme i samo jedan prostor u kome živimo. Hoćemo li da ga prepustimo onima koji bi da živimo kao stanovnici zooloških vrtova? Naravno da nećemo. Zato smo ovde, na protestima”, rekao je Jovanović.

(Beta)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano