16. Juna 2019.

Provedena velika akcija čišćenja Bijelog Polja i okoline

Omladinski savez Bijelo Polje, u saradnji sa Centrom za omladinski razvoj, organizovao je veliku akciju čišćenja Bijelog Polja i okoline povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koja je okupila preko 100 građana svih životnih dobi.

Akcija je organizovana u svim područjima Bijelog Polja, uz pomoć lokalnih sugrađana, a pogotovo uz pomoć Osnovne škole „Bijelo Polje“ Potoci i Osnovne školi „Vrapčići“, kao i Fudbalskog kluba „Bjelopoljac.“

Organizatori akcije ističu kako je ispunjena osnovna misija, s obzirom da je cilj ove akcije bilo čišćenje lokalne zajednice, ali i podizanje svijesti kod građana o važnosti čistoće okoline, s naglaskom na djecu, koju od malih nogu trebamo odgajati na način da čuvaju svoju okolinu i životnu sredinu.

U samoj akciji učestvovalo je preko 100 građana Bijelog Polja i lokalnih područja, a prikupljeno je preko 70 vreća smeća.

Na ovaj način organizatori su htjeti ukazati na važnost podizanja svijesti kod građana o čistoći lokalne zajednice, uz napomenu da je ovo samo jedan u nizu zajedničkih projekata, kojih će u budućnosti biti još više.

Organizatori su posebnu zahvalnost uputili mješanima u Potocima, Podgoranima, Prigrađanima, Salakovcu, Humima, Livču, Željuši, Lišanima i Vrapčićima.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano