19. Juna 2019.

Prvi dan foruma "Olimpizam u akciji"

Prvi dan svjetskog foruma “Olimpizam u akciji” okupio je preko 2.000 učesnika iz cijelog svijeta u Izložbenom i kongresnom centru u Buenos Airesu.

Prvog dana foruma “Olimpizam u akciji”, Edin Branković, M.Sc., reprezentativac BiH u brzom klizanju i osnivač Akademije Izvrsnosti Bosne i Hercegovine susreo se sa osmim generalnim sekretarom UN, sada predsjednikom MOK komisije za etiku, Ban Ki Moon-om prilikom njegove posjete Young Change-Maker (YCM) odjelu, a zatim je prisustvovao panelu “Prevencija zlostavljanja i uznemiravanja”, koju je vodio princ Feisal Al Hussein s gostima predavačima Maria Bobenrieth (Izvršni direktor Women Win, Holandija), Colin Harris (Bivši fudbaler i akademik University of Brighton, Velika Britanija), Diane Huffman (Viši savjetnik OK Norveške i POK i svjetske konfederacije sportova, Norveška), Karen Leach (Advokat za zaštitu djece, Irska) i Morinari Watanabe (Predsjednik, IGF, Japan).

U poslijepodnevnim satima, Edin je održao prezentaciju projekta “Akademija Izvrsnosti Bosne i Hercegovine”, koju je MOK svrstao među najbolje projekte za mlade u 2016. i 2018. godini. Tokom boravka u odjelu određenom za YCM, Edin je razgovarao sa mlađim novoizabranim YCM kolegama za YOG Buenos Aires 2018, zatim, zajedno sa kolegama je dočekao i razgovarao sa predstavnicima međunarodnih organizacija. Razgovarali su o načinima i mogućnostima razvoja projekata za mlade kroz različite međunarodne organizacije. Takođe, odjel YCM je posjetio i predsjednik MOK Thomas Bach, koji je doprinio mnogo u podršci i razvoju YCM projekata.

Na kraju prvog dana, osnivač Akademije, Edin Branković je prisustvovao upriličenoj svečanoj ceremoniji dodijele nagrada: “Žene u sportu”, “Grantovi za sport i aktivne društvene zajednice”, “Nagrade MOK za životna trenerska djela”, “Certifikati za svjetski aktivne gradove”.

“Učešće Edina Brankovića kao osnivača Akademije Izvrsnosti BiH i kao reprezentativca BiH na Forumu je veliko priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) i Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine (SKS BiH) uz čiju podršku predstavlja Bosnu i Hercegovinu širom svijeta”, ističe Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano