26. Maja 2019.

Prvi Međunarodni memorijalni futsal turnir "Armanov zagrljaj“

U sportskoj dvorani USRC “Midhat HujdurHujka” u Mostaru, 12. i 13. maja, održaće se prvi Međunarodni memorijalni turnir u futsalu “Armanov zagrljaj”.

Podsjećamo da se 13.maja 2018. navršava  godina dana od kako je tragično preminuo  Arman Hadžiomerović. Tim povodom, Fondacija ”Armanov zagrljaj”, koja ima za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu knjiga djeci iz socijalno ugroženih kategorija i Mostarska asocijacija sporta (klub za koji je Arman nastupao) zajedno organizuju Međunarodni turnir u futsalu  za uzrasnu kategoriju dječaci 2008. godište.

Na turniru će nastupit  šest ekipa iz Mostara, Bosne i Hercegovine, regije i Evrope i to: domaćin turnira MAS, Velež Mostar, Široki Brijeg, Željezničar Sarajevo, Hajduk Split i Aosta Calcio 511 (Italija).

Otvaranje međunarodnog turnira održaće se u subotu 12. maja u 17 sati, nakon čega su planirane utakmice grupne faze takmičenja.

U nejelju 13. maja, učesnici svih ekipa posjetiće mezar rahmetli Armana na Gradskom groblju Sutina, a potom će obići Stari mosti u Mostaru, nakon čega će, u 18 sati, početi završna faza takmičenja, odnosno utakmice za peto, treće i prvo mjesto.

Za sve posjetioce turnira, ulaz je besplatan.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano