18. Juna 2019.

Prvi regionalni kamp "Srebrenica Music Camp 2018"

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice, uz finansijsku podršku “Fonda Otvoreno društvo BiH” i prijatelja organizacije “Bauern Helfen Bauern”, organizuje prvi regionalni kamp “Srebrenica Music Camp 2018”, na kome će učestvovati 170 djece iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kamp će trajati od 29. jula do 4. avgusta.

Cilj “Srebrenica Music Camp 2018” je da se kroz orkestarske i horske radionice omogući pristup kulturi i umjetnosti, koji će učesnike iz tri zemlje podstaći na interkulturalni dijalog, razumijevanje i zajedničku saradnju.

Učesnici kampa imaće priliku da se upoznaju i da rade sa vrhunskim i svjetskim stručnjacima, kao što je Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički direktor Bečkih dječaka, koji će ujedno i dirigovati završnim koncertom 3. avgusta u Kulturnom centru Srebrenica od 19 sati.

Na kampu učestvuju:

Music Art project (MAP) i “Čarobna nota“ (El sistema Srbija)

“Sastav Orkestara Djece i Omladine” – SO DO (El sistema Hrvatska)

“Kuća dobrih tonova” Srebrenica (Bosna i Hercegovine)

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je multietnički muzički projekat pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana, koji okuplja više od 350 djece od 2 do 17 godina. Program se realizuje od 2012. godine i besplatan je za svu djecu.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano