18. Juna 2019.

Prvi Whisky sajam u BiH

Brandovi 400x300

Whisky sajmovi su već neko vrijeme popularni u svijetu, a odnedavno sve više i u zemljama regije. Prvi Whisky sajam u Bosni i Hercegovini održaće se 26. i 27.2. u Mepas Mallu, u Mostaru.

Ovaj jedinstven projekat na našem prostoru donose nekolicina entuzijasta i whisky ljubitelja s ciljem širenja whisky kulture u BiH.

Posjetioci će tako u glavnom dijelu sajamskog programa moći saznati više o whiskyju, pravilnoj konzumaciji, te će imati priliku za degustaciju na štandovima izlagača. Osim vrhunske whisky ponude s preko 100 različitih whiskya, na sajmu će biti postavljen i gin corner s više od 20 gin brandova.

Za one koje žele znati više o ovom cijenjenom piću, u kome uživa cijeli svijet, organizovane su i zatvorene radionice koje će voditi eminentni predavači, a koji će učesnike radionica upoznati o razlikama među podrijeklima whiskyja, Bourbonima, Škotskim whiskyima, Single maltu i drugim zanimljivim whisky činjenicima.

Prvi dan sajma donosi dvije zatvorene radionice, Tennessee Whiskey i Uvod u škotski whisky, dok je drugi dan rezervisan za Bourbon radionicu, Single malt i Gin radionicu.

Jack Daniel's, Johnnie Walker, Jim Beam, The Macallan, Naked Grouse, The Dubliner, Glenfiddich, Glenmorangie, samo su neki od brandova, koji čekaju posjetioce na prvom Whisky sajmu u BiH.

Uz kupnju jednodnevne ulaznice od 15 KM, posjetiociće dobiti dva kupona koja će moći iskoristiti na Whisky Fair glavnom šanku. Cijena svake od radionica je 30 KM, a broj mjesta je ograničen. Kupovinom ulaznice za neku od zatvorenih radionica, dobija se i ulaznica za glavni program sajma.

Ulaznice će se moći nabaviti na ulazu u prostor sajma, odnosno ispred dvorane Quenn, u Mepas Mallu. Sajam je za posjetioce otvoren od 1621 sat.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano