20. Maja 2019.

Radnici „Krivaja Mobel“ blokirali sve ulaze i izlaze u Zavidovićima

krivaja

Radnici fabrike Krivaje Mobel, kako su i najavili jučer nakon sastanka sa gradonačelnikom, jutros su blokirali sve ulaze i izlaze u Zavidovićima, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog neispunjenja njihovih zahtjeva, piše Avaz.

Ogorčeni radnici, njih oko 60, formirali su kolone kamiona na ulazu u grad iz pravca Žepča, a planiraju ostati na ulicama dok im se ne ispune zahtjevi. Oni traže zaštitu imovine koja se nalazi u fabrici u kojoj su radili dugi niz godina, vraćanje imovine državi, ponovno pokretanje proizvodnje, uplatu zdravstvenog i penzionog osiguranja te isplatu neisplaćenih plaća. Kako kažu, ovaj put neće odustati i „nasjesti na slatka obećanja nadležnih“.

Besim Hasić, predsjednik Sindikata radnika Krivaje Mobel, kazao je da je situacija alarmantna jer radnici „drže građane taocima zbog četiri kriminalca“.

„Radnici neće odblokirati grad dok se ne donese odluka o zaštiti imovine koja je predata Sudu prije desetak dana“, naglasio je Hasić.

Podsjećamo, radnici su ponovo izašli na ulice i blokirali grad nakon što je prije dva dana iz kruga fabrike bez njihove dozvole i uz pomoć policije odvezen kamion, iako pred fabrikom mjesecima dežuraju radnici koji ne dozvoljavaju ulaz ili izlaz bilo kome u krug.

Oni se plaše da će početi, kako kažu, rasparčavanje imovine preduzeća, koje su mjesecima unazad čuvali.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano