24. Aprila 2019.

Radnici Uljanika i 3. maja počeli raditi

uljanik-af7d4caa78597a59f66f6ccbe03fde0e_view_article_new

Nakon što su im isplaćene plaze za julii završen osmodnevni štrajk, radnici brodogradilišta Uljanik u ponedeljak su ponovo na radnim mjestima, nastavili su raditi, Štrajkački odbor je raspušten, ali je osnovana Koordinacija Uljanikovih sindikata, potvrdio je Hini dosadašnji predsjednik Štrajkačkog odbora Đino Šverko.

U Koordinaciji Uljanikovih sindikata biće sve podružnice sindikata koje djeluju u pulskom brodogradilištu.

“Nakon što su u petak radnicima isplaćene julske plate, raspustili smo Štrajkački odbor, jer više nije bilo razloga za daljim djelovanjem, ali smo osnovali Koordinaciju Uljanikovih sindikata koja će, između ostalog, imati zadatak pratiti program restrukturiranja”, istaka je Šverko.

I u riječkom brodogradilištu 3. maj radnici su u ponedeljak došli na svoja radna mjesta, a Štrajkački odbor odlučio je da se štrajk, koji je u petak stavljen u mirovanje, prekida.

Međutim, po riječima predsjednika Štrajkačkog odbora Veljka Todorovića, pravog posla u brodogradilištu nema, jer i dalje nema materijala za nastavak proizvodnje, a trenutno se rade manji poslovi koje je sada moguće obavljati.

Todorović je najavio da će se i danas sastati Krizni štabza 3. maj, jer problemi u tom brodogradilištu nisu riješeni.

Štrajkački odbor 3. maja stavio je u petak štrajk u mirovanje i odgodio najavljeni protest nakon što su radnici dobili plate za juli, podsjeća Hina.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano