26. Maja 2019.

Red Bull Cliff Diving: Hunt i Jimenez slavili u Mostaru

Četvrti put zaredom u Mostaru je održan veliki sportski spektakl u sklopu takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva gdje su u subotu sa Staroga mosta najbolji svjetski skakači i skakačice pokazali svoje nevjerojatno umijeće.

Borba za prvo mjesto bila je krajnje neizvijesna, da bi na kraju pobjedu na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Mostaru odnio Britanac Gary Hunt, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Michal Navratil i Catalin Preda.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Meksikanka Adriana Jimenez, a slijede je Rhiannan Iffland (AUS) i Jessica Maculay (UK).

Osim što je pohvalio sjajnu atmosferu u Mostaru, Hunt je kazao kako skakanje sa Starog mosta predstavlja poseban izazov za sve skakače te da je to jedno od najtežih mjesta s kojih je skakao.

Pobjednica ženskog dijela takmičenja atjecanja Meksikanka Adriana Jimenez izjavila je kako uživa u pobjedi kao što je uživala i u takmičenju i predivnoj atmosferi.

Muškarci su u Mostaru skakali s 27 metara, a žene s 21 metra visine. Ovogodišnje takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva završava u Italiji 23. rujna.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game