20. Jula 2019.

Reformisti napuštaju Milana Bandića

1210905_bandic-beta-17061601_ls

Predsjednik Narodne stranke – reformisti Radimir Čačić gostujući na televiziji N1 najavio je da će jedini saborski poslanik te stranke Darinko Dumbović napustiti Kluba poslanika stranke Milana Bandića i da će ubuduće djelovati samostalno.

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti na parlamentarnim izborima 2016. godine osvojila je samo dva saborski mandat, ali je u protekle dvije godine prelascima iz drugih stranaka saborski klub Milana Bandića narastao na čak 13 poslanika i najjači je koalicioni partner vladajućeg HDZ-a.

“Ovog trenutka mi smatramo da taj broj prebjega, koji u suštini predstavljaju potpunu promjenu političke pozicije u odnosu na volju birača kompromituje nas. Ti ljudi nisu izabrani na poziciji s koje mogu procijeniti podržati ili ne projekte vladajuće većine, kao što mi možemo”, kazao je Čačić za N1.

Čačić je dodao da Reformisti neće ulaziti u postojeće klubove i da ne vide “ozbiljnu alternativu ovoj Vladi”.

Ranije u ponedeljak, predsjednik HSS-a Krešo Beljak dao je iskaz policiji o mogućoj političkoj korupciji zbog prelaska HSS-ovog poslanika Mladena Mađera u Bandićev saborski klub, a u izjavi novinarima nije otkrio detalje o tome koga je sve naveo u prijavi Uskoku i otkud mu saznanja o navodnoj kupovini poslanika.

Uskok je prošle sedmice potvrdio da provodi istragu o Mađerovu “transferu”, na koje je ukazao upravo Beljak, koji je u ponedeljak novinarima rekao da je za Mađera čvrsto vjerovao da ga ne mogu kupiti.

“Nije bilo osnove da ga prijavim. Kada je otišao, otišao je naglo i sve sumnje koje su bile prije su se potvrdile”, rekao je Beljak, prenosi Hina.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano