25. Juna 2019.

Regionalna okupljanja kadetkinja i mlađih kadetkinja ženske rukometne reprezentacije BiH

Prema planu aktivnosti ženskih rukometnih reprezentacija BiH, ovog vikenda počela su regionalna okupljanja potencijalnih reprezentativki u kategorijama kadetkinja i mlađih kadetkinja.

Potencijalne kadetske reprezentativke BiH okupile su se u Mostaru. Selektorica  Ljubica Ivetić i trenerica kadetske reprezentacije Marijana Arapović su upoznale i odradile planirane aktivnosti sa 29 rukometašica iz 8 hercegovačkih rukometnih klubova. Okupljanje i provjera spremnosti i kvalitete kadetkinja su obavljeni u dvorani “Mithad Hujdur Hujka” u Mostaru. Sljedeće okupljanje kadetkinja biće 3, februara u Hadžićima za klubove sa područja srednje Bosne.

Mlađe kadetkinje su se okupile u dvorani KSIRC Hadžići. Selektorica Alma Čehajić Hadžović i trener reprezentacije mlađih kadetkinja Ajdin Bukvić odradili su planirane aktivnosti sa 28 mladih rukometašica, koje su došle iz 8 klubova sa područja srednje Bosne. Sljedeće okupljanje mlađih kadetkinja je u nedelju 27.januarau dvorani “Mithad Hujdur Hujka” u Mostaru za igračice sa područja Hercegovine.

Za osiguravanje termina za provedene reprezentativne aktivnosti ovog vikenda,  RS BiH zahvaljuje se Sportskom savezu Grada Mostara i RK Hadžići Dido group.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano