21. Februara 2019.

Rektor Tomić i ministar Kopić o studiranju u Posavini

SUM-17

Menadžment Sveučilišta u Mostaru, na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem, sastao se s Dragom Kopićem, ministrom prosvjete, nauke, kulture i sporta Vlade Posavskog kantona, s kojim je razgovarao o uspostavljanju strateškog cilja Sveučilišta u Mostaru, razvoja prioriteta na nivou kvaliteta nastave, kompetencija koje se stiče na dislociranoj jedinici Sveučilišta u Posavini, te se putem klauzura naglašava ostanak i opstanak Sveučilišta u Posavini.

„Kompetencije, znanje i kvalitet koje stiču naši studenti u Orašju su u potpunosti iste kao i kvalitet nastave koju dobijaju studenti u Mostaru i to je neupitno, te njihove diplome isto vrijede bilo gdje u Evropi“, rekao je rektor Tomić.

Rektor Tomić i ministar Kopić su dogovorili okrugli sto u organizaciji ministarstva o obrazovnom sistemu u Orašju ,kojim će se predstaviti kvalitet nastave, programa i samih studija u Posavini.

„Taj projekat je od suštinske važnosti, iako ih neki pokušavaju diskreditovati. Ove demografske promjene bi mogle ići na ruku studentima koji ostaju u BiH na način da podignemo kvalitet na viši nivo“, objasnio je ministar Kopić, dodajući istaknuo kako je Sveučilište u Mostaru oslonac Hrvatima u Posavini.

Na sastanku je naglašena potreba cjeloživotnog obrazovanja, budući da postoji veliki broj osoba koji su u radnom odnosu, a imaju potrebu za novim oblicima edukacije kroz specijalističke i magistarske studije.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano