26. Maja 2019.

Reprezentativci BiH u brzom klizanju idu na desetodnevni kamp u Celje

BiH short track reprezentacija

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Nihad Bašić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, uz punu podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, odlaze 14. avgusta na desetodnevni kamp u Celje (Slovenija), gdje će nakon kondicionih priprema u Sarajevu nastaviti treninge na ledu za nastupe koji ih očekuju u nastavku klizačke sezone.

Odlazak naših reprezentativaca u Sloveniju financijski je pomogla i Elektroprivreda HZHB.

Pored naših sportista, na ovom kampu učestvuju i najbolji brzoklizači iz regiona, a treninge će voditi renomirani treneri sa ISU licencom.

„Ove ljetne pripreme na ledu veoma su važne za naše reprezentativce. Poznato je da u Sarajevu nemaju ni minimum uslova za treninge i napredak, a pripreme su posebno bitne kada se uzme u obzir da naši brzoklizači trebaju do kraja novembra ove godine ispuniti zadatu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Saveza, kako bi nastupili na evropskim i svjetskim prvenstvima. Ove klizačke sezone, Savez klizačkih sportova BiH za ispunjavanje norme odredio je međunarodna takmičenja koja će se održati u oktobru i novembru u Zagrebu, Grazu i Beogradu, a na njima će nastupiti reprezentativci Bosne i Hercegovine: Branković, Bašić, Omeragić, Selimbegović, Krstić, Zajimović, Balić i ostali, a nadamo se da će na jednom od ovih takmičenja, bez većih problema ispuniti zadatu normu. Uprkos svim problemima s kojima se Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine susreće, nadamo se da će ovaj kamp u Sloveniji, bar donekle, pomoći da se naši brzoklizači što bolje pripreme i ispune propisanu ISU normu i da, kao mnogo puta do sada, dostojanstveno predstavljaju našu zemlju na najjačim takmičenjima u svijetu“, rekao je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko za portal Novasloboda.ba.

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano