26. Maja 2019.

Reprezentativci BiH u brzom klizanju na pripremama u Budimpešti

ide

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić i Mak Krstić, uz punu podršku Saveza klizačkih sportova BiH, otputovali su na pripreme u Budimpeštu.

Kamp se održava u organizaciji Klizačkog saveza Mađarske i pod pokroviteljstvom Međunarodne klizačke unije (ISU), a traje od 4. do 14. januara i na njemu učestvuju najbolji brzoklizači Evrope, koji se pripremaju za nastupe na najjačim međunarodnim takmičenjima. Kampom rukovodi poznati mađarski trener Darazs Istvan.

Nakon kampa, Mak Krstić nastavlja put za Poljsku, gdje će u gradu Sanok, od 15. do 17. Januara, nastupiti na međunarodnom takmičenju iz Danubia serije.

Tarik Omeragić, nakom Budimpešte, nastavlja sa trenizima u Sarajevu do odlaska na Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati od 24. do 26. januara u Sofiji.

Sa Tarikom će na ovom prvenstvu nastupiti Samra Selimbegović i Mak Krstić.

„Uprkos svim problemima s kojima se susreće Savez klizačkih sportova BiH, našim reprezentativcima omogućili smo solidne pripreme, kako bi što spremniji nastupili na Svjetskom prvenstvu i ravnopravno se takmičili sa najboljim brzoklizačima svijeta“, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza kliuzačkih sportova BiH.

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano