26. Maja 2019.

Reprezentativci BiH u brzom klizanju počeli pripreme za novu sezonu

ide

Edin Branković, seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nakon kondicionih priprema u Sarajevu, od 14. do 28.10. boraviće u Celju, gdje nastavlja ciklus priprema na ledu za ovu klizačku sezonu, kako bi spremno dočekao nastupe na Svjetskim kupovima u Kini i Japanu u decembru ove godine i Evropskom prvenstvu u Moskvi u januaru iduće godine.

Pored toga, uz punu podrsku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine od 15..do 17.10. Nihad Bašić, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić nastupiće na međunarodnom takmičenju „Alpe Adria Trophy“ u Zagrebu.
Pored takmičarskog dijela, naši reprezentativci imaju zadatak i priliku da ostvare zadatu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza, kako bi osigurali učešće na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u nastavku klizačke sezone, kao i nastup na Omladinskoj olimpijadi YOG 2016.

„Poznato je da u Sarajevu i BiH ovaj lijepi olimpijski sport nema ni minimum uslova za pripreme i napredak naših sportista, ali ipak vjerujemo da će naši reprezentativci ispuniti propisanu normu i tako osigurati nastup na najjačim svjetskim takmičenjima u Moskvi, Sofiji, Seulu, Šangaju i Tokiju gdje će, kao i mnogo puta do sada, uspješno i dostojanstveno predstavljati našu zemlju“, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano