26. Maja 2019.

Robert De Niro dobitnik Počasnog Srca Sarajeva

robert de niro

Poznati  glumac, reditelj i producent Robert De Niro, dvostruki dobitnik nagrade Oscar, pet puta nominovan za Oscara, nagrađen priznanjima Zlatni globus, dobitnik je prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, saopšteno je iz  SFF-a.

Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala Robertu De Niru će biti uručeno na svečanom otvaranju 22. izdanja Festivala, koji se ove godine održava od 12. do 20. avgusta.

De Niro će sarajevskoj publici predstaviti film koji će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival. Riječ je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea „Taksist”, koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran. Film će biti prikazan istovremeno u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu ,gdje će De Niru biti uručeno Počasno Srce Sarajeva pred 3.000 filmskih zaljubljenika.

„Velika je čast imati Roberta De Nira kao prvog dobitnika Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo“,rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Purivatra  je rekao da je od  prvog susreta s popularnim glumcem , prije desetak godina na Tribeca Film Festivalu, radilo se na tome da jednog dana dođe u Sarajevo.

„Taj dan je došao i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Kao filmski profesionalac i veliki zaljubljenik u film vjerujem da ovo govorim, ne samo u svoje, već i u ime publike i mojih kolega“, rekao je Purivatra.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano