19. Januara 2019.

Ronaldo primio „Zlatnu kopačku“ za najboljeg strijelca Evrope

ide

Najbolji igrač svijeta za 2013. Godinu napadač madridskog Reala Portugalac Cristiano Ronaldo primio je danas „Zlatnu kopačku“ – koju je dobio i Urugvajac Luis Suarez, za najboljeg strijelca Evrope prošle sezone.

Dvadesetdevetogodišnji Ronaldo je treći put u karijeri nagrađen „Zlatnom kopačkom“, koju je ovoga puta podijelio sa Suarezom, koji je postigao isti broj golova – 31.

Ronaldo je jedan od favorita za dobijanje još jedne uzastopne „Zlatne lopte“, koja se u januaru dodjeljuje za igrača godine.

Ronaldo je izjavio prilikom prijema nagrade da vjeruje da će „u budućnosti biti smatran za jednog od najvećih fudbalera svih vremena“.

– Stalno težim savršenstvu i to mi je svakodnevni zadatak“, rekao je Ronaldo.

On je naglasio da nikada ne živi „od lovorika“.

„Poštujem šta ljudi misle, ali gradim karijeru korak po korak. Preda mnom je još dug put i kada mi se jednog dana završi karijera, pogledaću iza sebe da vidim da li sam među najboljima u istoriji. Nadam se da ću biti“, rekao je Ronaldo.

On nije želio da odbaci mogućnost da produži ugovor s Realom i poslije 2018. godine.

„Najviše od svega volim da pobjeđujem. Nadam se da ću igrati za Real do 33. godine i vidjećemo da li ću moći da ostanem u klubu još nekoliko godina“, rekao je Ronaldo.

Njegova blistava forma nastavila se i ove sezone, pošto je do sada postigao 22 gola u 16 utakmica, čime je pomogao Realu da zauzme vodeće mjesto u Primeri i da se plasira među 16 najboljih timova u Ligi prvaka.
(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano